(Online) ontspannen zwanger en bevallen cursus

Op zoek naar een ontspannende en vooral praktische zwangerschaps cursus?

 

 Bij de cursus HypnoBirthing leer je je voor te bereiden op de geboorte van je/jullie kind. Praktische informatie wordt gecombineerd met diepe ontspanningsoefeningen, zelf hypnose, visualisaties en fijne ademhalingsoefeningen.

HypnoBirthing is een cursus voor 2 en wordt vaak gevolgd door stellen. Maar je kan natuurlijk ook alleen deelnemen of iemand meenemen die ook bij de bevalling aanwezig zal zijn. De cursus wordt gegeven door een verloskundige.

De cursus wordt live gegeven, maar op verzoek kan de cursus ook via Zoom gegeven worden. Stuur een mailtje naar info@birthandbeyond.nl indien je meer informatie hierover wil!

Onderwerpen in de cursus HypnoBirthing

E

Technieken voor een positieve mindset ten aanzien van de bevalling en het versterken van het zelfvertrouwen.

E

Theorie over je lijf: wat gebeurt er bij de ontsluiting, wat gebeurt er bij persen en bij de nageboorte?

E

Ademhalingstechnieken die zorgen voor ontspanning in buik en bekkengebied.

E

De rol van de partner; hij/zij leert om de meest optimale omstandigheden te creëren. Ook leert de partner hoe de juiste vragen te stellen op de juiste momenten.

E

Ontspanningstechnieken en zelfhypnose; tools die tijdens de bevalling ingezet kunnen worden om ontspannen te blijven tijdens de weeën en vooral tussen de weeën in.

E

Informatie; over geboortezorg en protocollen. Dat kan helpen om te bepalen wat voor jou/jullie wenselijk is. Kennis helpt om de regie vast te houden.

E

Leren denken vanuit de behoefte van je/jullie baby tijdens zwangerschap en bevalling.

E

Wat gebeurt er met de baby direct na de geboorte en informatie over de kraamtijd.

Vertrouwen

HypnoBirthing leert je negatieve gedachten, angsten en/of ervaringen over geboortes los te laten en te vertrouwen in je lichaam. Je leert dus geest en lichaam samen te laten werken.
De cursus heeft voordelen voor alle zwangere vrouwen. Het maakt dus niet uit of je thuis bevalt of in het ziekenhuis en of het nu je 1e, 2e of 3e bevalling is. HypnoBirthing kan zelfs helpen bij een geplande keizersnede.

Opfris cursus

Indien je al eens eerder een HypnoBirthing cursus gevolgd hebt, kun je ook kiezen voor een opfriscursus.

Data groepscursus 

Momenteel worden er geen groepscursussen HypnoBirthing gegeven.

De cursus Krachtig Bevallen van Birth and Beyond wordt wel live gegeven

Zie: Cursus Krachtig Bevallen

 

Toch liever een privé of een online cursus?

Mail mij dan op: info@birthandbeyond.nl

Neem gerust contact indien je vragen hebt.

Mail of Schrijf je in via: info@birthandbeyond.nl

Kosten

Bij de prijs inbegrepen:
 • Training van een officieel gecertificeerd HypnoBirthing® trainster
 • Boek (Engelstalig)
 • MP3 (Nederlandstalig)
 • Trainingsmateriaal
 • Indien nodig extra ondersteuning via mail of telefoon
 • Indien nodig een extra sessie om angsten en/ of beperkende gedachten los te kunnen laten
 • Bij stuitligging in de 34e week is een extra draai hypnose sessie mogelijk

 

Schrijf je in via: info@birthandbeyond.nl

 Groepstrainingen:

 • Voorlopig alleen online: 5 keer 2 uur. Kosten € 295,- .

Privétraining:

 • Verkorte prive cursus, 3 x 2 uur : Kosten € 295,- .
 • Volledige prive cursus, 5x 2 uur : Kosten € 495,-.

Opfriscursus:

 • aantal dagdelen en tijdstip in afstemming. Kosten € 95,- per 2 uur.

Referenties

Ik wil je nogmaals bedanken voor je fijne hulp! Het liep helaas allemaal anders dan ik had gehoopt; maar daardoor waren je oefeningen juist extra nodig! M. heeft onze zoon gehaald en was een fantastische steun tijdens de bevalling! Mede door jouw lessen waren we dichterbij elkaar gekomen en speelde oude angst geen rol. Het was bijzonder om dit samen te mogen doen!

Ik heb met mijn partner de HypnoBirthing cursus gevolgd bij Kalinka. Wat een heldere uitleg hebben wij gekregen. Kalinka neemt uitgebreid de tijd en rust om zaken goed uit te leggen. Ook hebben we haar zeer prettig in de omgang ervaren. Vriendelijk en lief, nuchter en ruimdenkend. Zij probeert goed aan te sluiten bij de echtparen waarmee zij werkt. Een verloskundige die vol toewijding (hart en ziel) haar beroep uitoefent.

Wij kunnen zeggen dat de cursus voor ons beide absoluut van waarde is. Er vallen kwartjes, het is fijn om met de aanstaande geboorte bezig te zijn, we gaan samen, het biedt handvatten, zet aan het denken

Voor mijn zwangerschap was ik ervan overtuigd dat ik met een ruggenprik zou bevallen. Kalinka gaf mij echter vertrouwen dat ik het ook zonder pijnbestrijding kon. Dit door een combinatie van mooie bevallingsverhalen, ontspanningsoefeningen en hele praktische tips.Mijn bevalling liep weliswaar heel anders dan ik verwacht had, maar dankzij de cursus hadden we allebei het gevoel dat we zelf de keuzes konden maken. We kijken dan ook met een heel goed gevoel terug op de bevalling!

.

Toen we voor het eerst een kindje verwachte, kwamen we er al snel achter dat we eigenlijk niet echt wisten wat ons te wachten stond. Bij de cursus HypnoBirthing gegeven door Kalinka hebben we een heleboel geleerd, zowel praktische dingen als ontspanningsoefeningen voor bij de bevalling. We voelde ons een stuk zekerder omdat we meer het gevoel hadden wat ons te wachten stond. Ook bij onze tweede zwangerschap heeft Kalinka geholpen met ons geboorteplan. Een bevalling valt natuurlijk niet altijd te plannen maar bij ons liep het precies volgens ons plan! Kalinka heeft veel ervaring en kennis en dat komt terug in de cursus. Mede door Kalinka hebben wij de geboortes van onze kinderen als iets heel moois ervaren! – Stefanie en Rick

Kalinka heeft ons beiden erg geholpen met de voorbereiding op de bevalling. Niet alleen met de HypnoBirthing technieken, maar ook door alle stappen van het bevalproces grondig en in een hedendaags perspectief met ons door te nemen. Daarnaast heeft ze ons uitgebreid gewezen op alle opties en mogelijke alternatieven die een vrouw heeft tijdens het bevalproces en de invulling van de rol van de bevallingspartner. We hebben met vertrouwen naar de bevalling uitgekeken en we hebben hem ook met vertrouwen beleefd. Ook al liep alles anders dan we hadden gehoopt, we stonden volledig in ons eigen kracht en hebben waar mogelijk de regie in eigen handen gehouden. Hier zijn we trots op en dankbaar voor!

Wij hebben de cursus HypnoBirthing bij Kalinka gevolgd. Zij kwam hiervoor bij ons thuis. Ik heb dit als heel prettig ervaren. De cursus gaf mij nieuwe inzichten met name als het gaat om het nemen van beslissingen voor, tijdens en na een bevalling. En dat je dus de regie niet (volledig) uit handen hoeft te geven. – Neda

De cursus HypnoBirthing heeft mij meer kennis en ervaring gegeven over bevallen en ontspanningstechnieken in de rol van aanstaande vader. Het oefenen tijdens de lessen was zeer behulpzaam en maakte het makkelijker om thuis aan de slag te gaan. Kalinka verwerkt haar ervaring als verloskundige door de lesstof heen, een absolute meerwaarde!  Zo worden er praktische tips aangereikt en vormt zich meer kennis over bevallen in het algemeen.